Menestyksemme taustalla oli alkujaan kaksi siunausta:persaukisuus ja täydellinen tietämättömyys.
— Rami Aarikka, toimitusjohtaja, Laitilan Wirvoitusjuomatehdas

Case Laitilan Wirvoitusjuomatehdas 

 
 

Laitilan Wirvoitusjuomatehdas on tunnettu laadukkaista tuotteistaan ja omaperäisestä brändistään. Yrityksen toimitusjohtaja Rami Aarikka on rohkealla ja ennakkoluulottomalla otteellaan vienyt yritystä johdonmukaisesti eteenpäin. Monista elokuvista ja TV-sarjoistakin tutut KUKKO-oluet , OIVA-siiderit ja 50-lukua henkivät limonaadit valmistetaan nykyaikaisessa panimossa Laitilassa.

Yritys erottuu kilpailijoistaan poikkeavalla markkinoinnilla ja ajan trendit joustavasti huomioivalla tuotevalikoimallaan. Vaikka Ramin lainaten: ” luovuuden taustalla on kaksi siunausta, persaukisuus ja täydellinen tietämättömyys”,  sisältyy yrityksen menestyksen reseptiin systemaattista strategista ajattelua - jos toki sitä holtitonta riskinottoa ja rohkeutta toteuttaa omia visioitaan. Niiden myötä Laitilan Wirvoitusjuomatehdas on matkalla maailmanvalloitukseen luomallaan konseptilla, sinisellä merellä seilaten.

 

Laitilan Wirvoitusjuomatehdas Story

Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan toiminta-ajatuksena on vuodesta 1995 alkaen ollut laadullisesti ja mielikuvallisesti ylivoimaisten juomien tuottaminen. Toiminta-ajatuksen toteuttaminen aloitettiin valmistamalla vanhan ajan limonaadeja hyvin vaatimattomissa puitteissa, Fazerin vanhassa munanporaamossa. Nostalgisia juomia sekoitettiin itse tehdyillä laitteilla käsityönä aina etikettien liimausta myöten. Asiaan kuului, että yhdelläkään tehtailijalla ei ollut tietoa eikä kokemusta alasta, mutta tekemisen palo oli suuri.

Ohutlompsaisilla tehtailijoilla ei ollut varaa panimolaitteiston hankkimiseen, joten vuonna 1997 tuotevalikoimaa laajennettiin Oiva-siiderillä. Siideri saavutti kiitettävää kunniaa ja sinkosi toiminnan huimaan nousuun, mutta silti tehtailijoiden ajatusten taustalla kyti oluen panemisen palo. Vihdoin vuonna 1999 löytyi paikallisen yrityksen romulavalta vanha meijerisäiliö. Siihen kun vielä kytkettiin putkiliikkeestä ostettu höyryä tuottava jäätyneiden putkistojen sulatuspoltin, oli syntynyt Laitilan ensimmäinen panimolaitteisto. Innovaatio saikin nimekseen Steam Beer Boiler siinä valmistetun Kukko Höyryoluen mukaan. www.laitilan.com

 

Rami_Aarikka_4.jpg